Go Back

Veganske romkugler

Verdens bedste veganske romkugler lavet af sorte bønner, nødder, dadler og romaroma. SÅ lækkert!
Tilb. tid10 min
Køletid1 t
Antal: 12 kugler

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner, drænet (kan evt. erstattes af kidneybønner eller sorte kikærter)
  • 100 gram mandler
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 250 gram tørrede dadler uden sten
  • 3 spsk kokosolie
  • 3 spsk kokosmel
  • 4-5 spsk rå kakaopulver
  • 3 spsk rom aroma
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • Kokosmel til at rulle i

Sådan gør du

  • Blend mandler, havregryn og kakaopulver i en food processor eller blender, indtil det er en fin masse.
  • Tilsæt de drænede bønner, udstenede dadler, kokosmel, kokosolie, romaroma og marmelade. Blend videre, indtil massen samler sig og den kan rulles til kugler. Smag til med kakaopulver og rom aroma - den kan trække mere end man tror, synes jeg. Der er stor forskel på styrken i kakao, så smag efter og se, hvad du synes.
  • Rul til ca. 12 mellemstore kugler, sådan som du bedst kan lide. Massen vil måske føles lidt for våd lige her, men det er okay, for de bliver meget mere faste, når de kommer på køl.
  • Kom i køleskabet ca. 1 time og rul herefter romkuglerne i kokosmel eller krymmel. Spis og vær glad - og opbevar på køl. Velbekomme!