Hjemmelavet vegansk Baileys
Et plantebaseret take på den klassiske drik. Serveres iskold eller hældes i kaffen. Ja tak!
Antal: 1 portion
- 1 dåse fuldfed kokosmælk
- 1 dåse kokosmælk light
- 1,25 dl kokossukker
- 1 tsk vaniljeessens
- 1 spsk kakao (valgfrit - den oprindelige opskrift er uden, men jeg synes kakao smager så lækkert i)
- 4 dl whisky
- 2 dl kold kaffe
- 1 nip salt
Kom kokosmælk, kokossukker og vanilje i en gryde og lad det smelte sammen ved lav varme under omrøring. Det er også her, du tilsætter kakao, hvis du er til den slags.
Når sukkeret er opløst, tages gryden af varmen og køles helt ned.
Tilsæt kaffe, whisky og et nip salt og pisk ud i kokosblandingen.
Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet og server iskold eller hæld den i kaffen, præcis som rigtig Baileys.