Go Back

Hjemmelavet vegansk Baileys

Et plantebaseret take på den klassiske drik. Serveres iskold eller hældes i kaffen. Ja tak!
Tilb. tid2 t
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • 1 dåse kokosmælk light
  • 1,25 dl kokossukker
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 1 spsk kakao (valgfrit - den oprindelige opskrift er uden, men jeg synes kakao smager så lækkert i)
  • 4 dl whisky
  • 2 dl kold kaffe
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Kom kokosmælk, kokossukker og vanilje i en gryde og lad det smelte sammen ved lav varme under omrøring. Det er også her, du tilsætter kakao, hvis du er til den slags.
  • Når sukkeret er opløst, tages gryden af varmen og køles helt ned.
  • Tilsæt kaffe, whisky og et nip salt og pisk ud i kokosblandingen.
  • Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet og server iskold eller hæld den i kaffen, præcis som rigtig Baileys.