Go Back

HønseFRIsalat

Veganske hønsesalat deluxe med fyldt af svampe, asparges og ærter. Spises på rugbrød med masser af smør på!
Tilb. tid15 min
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 400 gram brune champignon
  • 100 gram frosne ærter
  • 1 glas aspargessnitter (200 gram drænet vægt)
  • 1,5 dl neutral soyayoghurt (jeg brugte Alpro Mild & Creamy)
  • Saft fra 1 citron
  • 2 spsk Hellman's Vegan Mayo
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk hvid peber
  • 1 tsk løgpulver
  • 2 tsk gærflager (kan udelades)
  • 1/2 tsk karry
  • 1 tsk ahornsirup
  • 1 tsk tørret dild

Sådan gør du

  • Skær champignon i skiver og steg dem på en pande UDEN olie. Steg dem under jævnlig omrøring, indtil al vandet er fordampet og de er godt brunede og karamelliserede, uden at brænde (det kan godt tage lidt tid, da de afgiver mere væske, end man skulle tro).
  • Kom de frosne ærter i en sigte og overhæld med kogende vand fra elkedlen. Dræn aspargessnitterne henover.
  • Bland soyayoghurt, mayo, citron og resten af ingredienserne i en skål. Bland sammen med de drænede aspargessnitter, ærter og de stegte, afkølede champignon.
  • Smag til med krydderier.
  • Vær opmærksom på, at soyayoghurt har en tendens til at skille, når det kommer i kontrakt med citron, så salaten skal helst serveres straks eller i hvert fald røres op, hvis det står i køleskabet for længe.
  • Spis og vær glad!