Go Back

Sprøde SVÆRD - veganske flæskesvær

De sprødeste veganske sværd lavet af rispapir - så kan det godt blive jul!
Tilb. tid30 minutter
Antal: 16 sværd

Ingredienser

  • 8 ark rispapir
  • 3 håndfulde peanuts, hakkede

Marinade

  • 1/2 dl soya
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1/4 tsk cayenne

Sådan gør du

  • Hak peanuts og læg på et skærebræt.
  • Bland ingredienserne til marinaden sammen i en lille skål.
  • Læg et ark rispapir i koldt vand et par sekunder og læg det på en tallerken (det gør ikke noget, at arket stadig er stift, for det bløder op på tallerkenen).
  • Brug en bagepensel til at pensle soyablandingen ud over hele rispapiret og drys med et fint lag hakkede peanuts.
  • Rul rispapiret så tyndt du kan, så det bliver til en aflang pølse. Del i 2-3 lige store stykker. Gør dette, indtil du ikke har mere rispapir tilbage.
  • Varm en stor mængde olie op på en pande. Der skal være nok olie til at kunne dække rullerne helt.
  • Frituresteg rullerne i den varme olie, indtil de er sprøde. Dette tager ikke mere end et par sekunder, da rispapiret bobler op med det samme. Det skal gerne have farve, men ikke brænde. Det er vigtigt, at de steger nok, så de ikke risikerer at blive gummi-agtige - test evt. med de første par stykker, så du fanger rytmen.
  • Tip: steg ikke for mange ad gangen, da de ofte ender med at klistre sammen og er svære at få fra hinanden igen.
  • Drys med groft salt og server brandvarme. Velbekomme!