Skræl løg, hvidløg og gulerødder. Vask svampene og skær bunden af. Skær derefter alle grøntsagerne i mindre tern - det behøver ikke være super fint, for de skal kun bruges til at give smag.
Steg grøntsagerne i en stor pande med olie og krydr med lidt salt og peber. Lad det stege i 5-10 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
Tilsæt 2 spsk. mel og 2 spsk. tomatpure og lad det stege i 1-2 minutter. Tilsæt hvidvinseddiken og lad den koge hurtigt af, inden grøntsagsbouillonen tilsættes. Sørg for at røre, indtil der ikke er nogle melklumper.
Tilsæt rosmarin, laurbærblade, sennep, soya og ahornsirup. Lad simre i yderligere 5 minutter.
Sæt en kasserolle frem og sæt en si ovenpå. Kom din sovs igennem sigten og ned i kasserollen. Brug gerne en ske til at presse så meget igennem sigten som muligt.
Sæt kasserollen tilbage på varmen og lad din sovs simre, mens du smager den til med salt, peber, eddike, sirup og sennep.
Velbekomme!