Go Back

Den nemmeste veganske julesovs

Tilb. tid30 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 2 gulerødder
  • 2 svampe
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. tomatpure
  • 750 ml grøntsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 spsk. soya
  • 1 tsk. sennep
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • Salt, peber og sukker

Sådan gør du

  • Skræl løg, hvidløg og gulerødder. Vask svampene og skær bunden af. Skær derefter alle grøntsagerne i mindre tern - det behøver ikke være super fint, for de skal kun bruges til at give smag.
  • Steg grøntsagerne i en stor pande med olie og krydr med lidt salt og peber. Lad det stege i 5-10 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
  • Tilsæt 2 spsk. mel og 2 spsk. tomatpure og lad det stege i 1-2 minutter. Tilsæt hvidvinseddiken og lad den koge hurtigt af, inden grøntsagsbouillonen tilsættes. Sørg for at røre, indtil der ikke er nogle melklumper.
  • Tilsæt rosmarin, laurbærblade, sennep, soya og ahornsirup. Lad simre i yderligere 5 minutter.
  • Sæt en kasserolle frem og sæt en si ovenpå. Kom din sovs igennem sigten og ned i kasserollen. Brug gerne en ske til at presse så meget igennem sigten som muligt.
  • Sæt kasserollen tilbage på varmen og lad din sovs simre, mens du smager den til med salt, peber, eddike, sirup og sennep.
  • Velbekomme!