Go Back

Vegansk Tofu Tikka Masala

En vegansk udgave af klassikeren Chicken Tikka Masala, som kan varieres i det uendelige. En rigtig hverdagsklassiker herhjemme, som jeg håber, den også vil blive hos dig!
Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk gærflager
  • Olivenolie
  • 1 løg, hakket fint
  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk ahornsirup
  • 1 drys cayennepeber
  • Salt og peber
  • 200 gram tofu, skåret i tern (kan erstattes med kikærter eller vegansk alternativ til kylling som fx Pipfri)

Sådan gør du

  • Kom kokosmælk, hakkede tomater og gærflager i en food processor og kør, indtil det hele er blendet sammen til en luftig masse uden klumper. Stil til side.
  • Varm lidt olivenolie op på en pande og steg løg og hvidløg ved middel varme, indtil løgene begynder at blive gennemsigtige. Tilføj karry og garam masala til panden og steg krydderierne af, ca. 1/2 minut.
  • Hæld kokos/tomatsovsen på panden og rør godt rundt. Smag sovsen til med masser af salt, peber og et lille skud cayenne, hvis du har lyst til til mere varme. Tilsæt tofustykkerne og rør rundt, til det hele er lækkert.
  • Lav sovsen simre i 10-20 minutter, indtil den er let tyknet og det hele er lækkert. Server med ris og evt. en grøn salat, eller toppings som kokosmel, æbletern og rosiner, hvis du kunne tænke dig lidt en ristaffel-vibe. Velbekomme!