Vegansk Den du ved nok kage
En plantebaseret udgave af kagen, vi alle kender og elsker! Yes, please!
Forb. tid20 min
Bagetid40 min
- 1,75 dl plantedrik
- 150 gram Smørbar Blok
- 200 gram sukker
- 1 dl æblegrød (hjemmelavet eller købt)
- 225 gram hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 6 spsk bagekakao
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk groft salt
Kokos/kaffe glasur
- 150 gram Smørbar Blok
- 5 spsk espresso (eller bare stærk kaffe)
- 180 gram flormelis
- 3 spsk bagekakao
- 150 gram kokosmel
- 1 tsk vaniljesukker
Den du ved nok kage
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Smelt smørbar blok sammen med mælk i en lille kasserolle. Smørret skal lige smelte, men det skal ikke koge.
Hæld smørmælken i en skål sammen med resten af ingredienserne og pisk det hele sammen med en elpisker. Overfør til en springform beklædt med bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen 30-40 minutter, indtil der ikke hænger noget fast, når du prikker i den med en kødpind. I min ovn skal den have præcis 30 minutter, men bagetider varierer, så husk at holde øje med den.
Tag kagen ud af ovnen og lade den køle meget af, før du laver glasuren.
Glasur
Smelt alle ingredienserne sammen i en gryde. Det skal være flydende, men ikke koge.
Fordel i et tykt lag ud over den næsten afkølede kage og lad stå i 30-60 minutter, indtil glasuren har sat sig. Det kan være svært at vente, I know, men det er det værd!
Velbekomme!