Go Back
Klassikeren fra skolen i vegansk version
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Vegansk Den du ved nok kage

En plantebaseret udgave af kagen, vi alle kender og elsker! Yes, please!
Forb. tid20 min
Bagetid40 min

Ingredienser

  • 1,75 dl plantedrik
  • 150 gram Smørbar Blok
  • 200 gram sukker
  • 1 dl æblegrød (hjemmelavet eller købt)
  • 225 gram hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 6 spsk bagekakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk groft salt

Kokos/kaffe glasur

  • 150 gram Smørbar Blok
  • 5 spsk espresso (eller bare stærk kaffe)
  • 180 gram flormelis
  • 3 spsk bagekakao
  • 150 gram kokosmel
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Den du ved nok kage

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Smelt smørbar blok sammen med mælk i en lille kasserolle. Smørret skal lige smelte, men det skal ikke koge.
  • Hæld smørmælken i en skål sammen med resten af ingredienserne og pisk det hele sammen med en elpisker. Overfør til en springform beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen midt i ovnen 30-40 minutter, indtil der ikke hænger noget fast, når du prikker i den med en kødpind. I min ovn skal den have præcis 30 minutter, men bagetider varierer, så husk at holde øje med den.
  • Tag kagen ud af ovnen og lade den køle meget af, før du laver glasuren.

Glasur

  • Smelt alle ingredienserne sammen i en gryde. Det skal være flydende, men ikke koge.
  • Fordel i et tykt lag ud over den næsten afkølede kage og lad stå i 30-60 minutter, indtil glasuren har sat sig. Det kan være svært at vente, I know, men det er det værd!
  • Velbekomme!