Go Back

TEMPURABLOMKÅL MED KETCHUP DIP

Lækre blomkålsstykker i tempuradej med en sød og spicy dip til.
Tilb. tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tempura blomkål

  • 1 medium blomkålshoved
  • 1,25 dl hvedemel
  • 1 spsk maizena
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk karry
  • 1,25 dl danskvand eller øl

Ketchupdip

  • 1 dl ketchup
  • 2 spsk kokossukker
  • 1/4 tsk cayenne
  • 1/4 tsk salt
  • 1 spsk balsamico

Sådan gør du

Tempura blomkål

  • Riv blomkål fra hinanden i mindre buketter og kog dem i en pande med lidt vand, 5 minutter.
  • Bland tempuradejen. Start med 1 dl danskvand og arbejd dig frem efter – dejen skal være dejlig tyk, så den ikke falder af under stegning. Ca. som smeltet is.
  • Vend de let afkølede buketter i dejen og steg dem i varm olie, indtil de er gyldne. Sørg for at de ikke sætter sig fast i bunden.

Ketchup dip

  • Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål og smag til.
  • Spis og vær glad, glad, glaaaad!