Go Back

Bagt pasta med kidneybønner og kokosmælk

Pastaretter handler som regel om at bruge de ting, man har liggende i bunden af grøntsagsskuffen, så brug de grøntsager, du gerne vil af med.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 500 gram makaroni
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt, skåret i små tern
  • 2 portobellosvampe, skåret i tern
  • 1 dåse kidneybønner, drænede
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk basilikum
  • ½ tsk paprika
  • 1/4 tsk chilipulver
  • salt og peber
  • 100 gram Violife Hot Chili, revet

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Kog makaronien i en stor gryde med rigeligt saltet vand. Lad det koge et par minutter mindre, end hvad der står på pakken - der skal stadig være godt med bid i dem, når du hælder vandet fra, for de skal bage videre i ovnen bagefter.
  • Mens pastaen koger, laves sovsen. Varm lidt olivenolie op i en gryde og steg løg, hvidløg, peberfrugt og portobello i et par minutter. Tilsæt herefter de drænede kidneybønner, de hakkede tomater og krydderierne. Lad koge i 5 minutter og skru herefter ned til lav varme.
  • Tilsæt kokosmælken til den varme sovs. Sørg for, at sovsen ikke bliver varm nok til at koge, da dette godt kan få kokosmælken til at skille. Smag sovsen til med salt, peber og evt mere krydderi, hvis der mangler.

Til selve bagningen

  • Overfør den kogte makaroni til et mellemstort ildfast fad og hæld den varme tomatsovs over. Slut af med revet ost og bag i ovnen ca. 20 minutter, indtil osten er smeltet og let brunet.
  • Server i store skåle og vær glad!