Go Back

Raw brownie med dadler og mørk chokolade

Hvis du er veganer, så husk at tjekke om den mørke chokolade indeholder mælkepulver. Brownien opbevares enten i fryseren, hvor den bliver mere fast, eller i køleskabet, hvor den bliver mere blød - personligt foretrækker jeg fryseren.
Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min

Ingredienser

Brownie

  • 30 friske dadler, udstenede
  • 1 spsk peanut butter
  • 80 gram valnødder
  • 1 dl god, usødet kakao
  • 1 dl kokosmel
  • 2 tsk instantkaffe
  • ½ tsk vaniljepulver
  • havsalt

Chokoladeovertræk

  • 100 gram mørk chokolade
  • 1 tsk kokosolie

Sådan gør du

  • Læg de udstenede dadler i en skål og overhæld med kogende vand fra elkedlen. Lad trække i 15 minutter og hæld herefter vandet fra.
  • Kom de drænede dadler og resten af brownieingredienserne i food processoren og kør, indtil massen er jævn. Det kræver måske, at du skraber siderne ned et par gange.
  • Hæld browniemassen i en mindre kageform beklædt med bagepapir og pres den godt sammen med fingrene eller med en ske. Sæt i fryseren i 40 minutter, indtil den har sat sig.
  • Når de 40 minutter er ved at være gået, smeltes den mørke chokolade og kokosolien over et vandbad, indtil den er glat og skinnende.
  • Tag dadelbrownien ud af fryseren og overhæld den med den varme, flydende chokolade. Fordel chokoladen med en ske eller en kniv - det skal bare være sådan nogenlunde jævnt fordelt. Vi har hverken overskud til temperering eller præcision her.
  • Sæt tilbage i fryseren, indtil chokoladen er sprød.
  • Tag brownien ud 5 minutter før servering, så den ikke er for hård til at skære skiver af - men husk at sætte den tilbage i fryseren eller køleskabet straks efter spisning, så den ikke bliver for blød.