Nem kartoffelsuppe
Denne opskrift er nok til 4-6 personer.
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Samlet tid30 minutter min
Antal: 6 personer
Kartoffelsuppe
- 2 spsk olivenolie
- 700 gram kartofler, skrællede
- 300 gram søde kartofler, skrællede
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1,3 liter grøntsagsbouillon
- ½ dl Soyafløde Kan udelades, men giver en god cremet konsistens. Erstat evt. med rigtig fløde.
- salt og peber
Topping
- Frisk rosmarin
- Hasselnødder
- Brød
Skræl kartoflerne og skær dem i chunky tern. Hak løg og hvidløg så fint, som du orker.
Varm olivenolien op i en stor gryde ved medium varme. Tilsæt de hakkede kartofler, løg og hvidløg og steg under omrøring i ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
Tilsæt bouillonen til gryden og lad suppen simre i 20 minutter, indtil grøntsagerne er møre nok til at blive blendet.
Tag af varmen og blend med en stavblender, indtil suppen er tyk og cremet. Smag suppen til med friskkværnet sort peber og evt. salt, hvis den mangler. Tilsæt soyafløde og rør rundt.
Server i dybe skåle og drys lidt hakket frisk rosmarin og hakkede hasselnødder på toppen.
Velbekomme!