Go Back

Dessert til morgenmad: Frugtcrumble med quinoaflager

Frugtcrumble er perfekt både som morgenmad, dessert, eftermiddagshygge eller gæster. Det kan laves med mere alle mindre alle slags frugt (både frisk og frossen), og kun fantasien sætter grænser.
Forb. tid5 min
Bagetid25 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Frugtcrumble

  • 10 dl frugt Kan være alle slags - blommer, ferskner, bær, æble, appelsin og alt, hvad man ellers har lyst til.
  • 4 spsk ahornsirup
  • 1 spsk citronsaft
  • 1,25 dl mandelmel Jeg lavede mit eget ved at blende 1,5 dl mandler i en kaffekværn.
  • 1,25 dl quinoaflager
  • 2 spsk kokosmel
  • 1 tsk kanel
  • Lidt salt
  • 2 spsk olie

Tilbehør

  • F.eks. soyayoghurt eller is.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær frugten ud i skiver eller tern og kom dem i et mindre fad. Tilsæt citronsaften og 2 spsk af ahornsiruppen til fadet og fordel det over frugten med en ske eller med fingrene.
  • Bland mandelmel, quinoaflager, kokosmel, kanel og lidt salt i en stor skål. Kom de sidste 2 spsk ahornsirup og olien i og rør det godt sammen, indtil hele massen er let skinnende.
  • Drys blandingen over frugten og bag i ovnen 20-25 minutter, indtil toppen er gylden og frugten bobler.
  • Server f.eks. med soyayoghurt eller med is til. Velbekomme!