Go Back

4. December: Vegansk julesovs alá Jamie Oliver

Forb. tid15 min
Kogetid35 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg, hakket
  • 2 gulerødder, hakkede
  • 2 stængler bladselleri, hakkede
  • 4 champignoner, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 laurbærblade
  • ½ tsk basilikum
  • 2 spsk marmelade af mørke bær (jeg brugte boysenbær)
  • ½ dl mel
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 spsk balsamico
  • 7-8 dl grøntsagsbouillon

Sådan gør du

  • Hak løg, champignon, selleri og gulerødder semi-fint, så der kommer så meget smag ud af dem som muligt.
  • Varm en stor gryde op ved medium varme med en god sjat olivenolie. Steg grøntsagerne, basilikum og laurbærblade ved medium varme i 20-25 minutter under omrøring, indtil de er helt brunede og lækre. Det lyder voldsomt længe, men det gør hele forskellen.
  • Tilsæt marmeladen til gryden og lad det stege af, ca. 2 minutter. Pas på, at det ikke brænder.
  • Tilsæt mel, balsamico og tomatpuré og rør godt rundt. Tilsæt herefter bouillonen til gryden og giv det et opkog. Lad det koge i 10 minutter under jævnlig omrøring, indtil sovsen er tyk og lækker.
  • Sigt til sidst sovsen i en fin si, så alle klumperne bliver siet fra, men pres det gerne igennem med en ske, så der presses så meget lækkerhed ud af det som muligt.
  • Velbekomme!

Noter

Opskriften er inspireret af Jamie Olivers veganske sovs.