Go Back

Blomkålssteg på bund af sorte linser

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Blomkålssteg

  • 1 stort blomkålshoved
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sriracha chilisovs
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 spsk soya

Linsebund

  • olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 sød kartoffel (ca. 450 gram)
  • 1 rød peber
  • 2 portobello
  • 350 gram sorte linser
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 70 gram tomatpuré
  • 2 laurbærblade
  • 1 mørk øl (33 cl)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kakao
  • salt og peber

Sådan gør du

Blomkålssteg

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Fjern bladene fra blomkålet og skyl det godt. Læg det herefter over på et stykke sølvpapir, der er stort nok til at kunne lukke sig godt om blomkålshovedet.
  • Bland olie, chili, paprika og soya i en lille skål og hæld over blomkålshovedet. Brug hænderne til at massere det godt ind og pak herefter blomkålet ind i sølvpapiret. Lav en lukning øverst, så væsken ikke kan ryge ud.
  • Bag midt i ovnen i 60 minutter, indtil blomkålet er helt mørt.

Linsebund

  • Mens blomkålsstegen er i ovnen, forberedes linsefyldet. Skær løg, hvidløg, sød kartoffel, peberfrugt og portobello ud i rustikke tern og steg i en stor gryde med en god sjat olivenolie. Steg ca. 5 minutter.
  • Tilsæt resten af ingredienserne til gryden og giv det et opkog. Skru herefter ned til lav varme og lad simre i ca. 40 minutter under jævnlig omrøring, indtil linserne er møre og alt er godt kogt sammen.
  • Smag linseblandingen til med salt, peber og evt. mere kanel eller andre krydderier, du kan lide. Overfør linserne til et fad og læg den bagte blomkålssteg ovenpå.
  • Server gerne sammen med f.eks. kartoffelmos og en god sovs. Velbekomme!