Go Back

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: BUTTERNUTSTEG MED VALNØDDESMØR OG SALVIE

Forb. tid5 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 butternut
  • 3 spsk smørbar
  • ½ dl sirup
  • 1 håndfuld valnødder, hakket
  • 1 bundt frisk salvie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader. Halver butternutten og skrab kernerne ud med en ske.
  • Placer de to halvdele med skindsiden opad i et fad og bag i 40 minutter, indtil de er møre.
  • 5 minutter inden butternutten er færdig, laves smørsovsen: kom sirup, hakkede valnødder og smørbar i en kasserolle og smelt det sammen. Giv det et let opkog, så det bliver tykt og klistret, men lad det ikke koge for længe.
  • Tag butternutten ud ad ovnen og skær meget forsigtigt riller i den med en skarp kniv. Pas på ikke at brænde fingrene.
  • Hæld store skefulde af smørkaramellen over butternutten og top med friske salvieblade, masser af salt og friskkværnet peber. Sørg gerne for at få det ned i rillerne, hvis det kan lade sig gøre.
  • Sæt tilbage i ovnen og bag i 5 minutter.
  • Server med ekstra smørkaramel på toppen, hvis der er mere tilbage. Velbekomme!