Go Back

Linsesalat med grønne linser, perlebyg og tahindressing

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Antal: 1 stor skål

Ingredienser

Linsesalat

  • 4 dl grønne linser
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille glaskål (kan udelades, men giver god crunch)
  • 150 gram grønkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk tranebær
  • 1 æble

Tahindressing

  • 1 stor spsk tahin
  • 2 fed hvidløg
  • Saft fra 2 citroner
  • 0,5 - 1 dl lunkent vand
  • salt og peber

Sådan gør du

Linsesalat

  • Kog linserne efter anvisning på pakken, indtil de er møre.
  • Skær peberfrugt, løg og glaskål i mindre tern. Varm lidt olivenolie op på en pande og steg ternene i 3-5 minutter, indtil de er lækre stegte, men stadig har lidt bid.
  • Saml grønkål, æbletern og rosiner i en stor skål og top med de varme grøntsager og varme linser.

Tahindressing

  • Kom tahin, citron og presset hvidløg i en lille skål. Top med lunkent vand og rør sammen, indtil dressingen har en god konsistens. Start med ½ dl og arbejd dig ud derfra. Jeg brugte tahin fra Urtekram, og den er meget fast, så når man starter med at røre, vil det føles som et umuligt projekt, men man skal bare blive ved - pludselig er det blevet til dressing. Smag dressingen til med salt og peber. Den må godt smage ret kraftigt af salt, for når man blander salaten sammen, er det dressingen, der tilfører salt til retten.
  • Hæld dressingen over den lune salat og fordel det hele godt. Salaten er bedst, mens den stadig er varm, men den er også fremragende restemad. Velbekomme!