Go Back

Vegansk svampesovs

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 10 gram tørrede svampe Kan udelades, men giver en god, dyb smag
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 gram champignon
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 toppede spsk hvedemel
  • 1 dl rødvin
  • 1 håndfuld Frisk rosmarin
  • ½ liter grøntsagsbouillon

Sådan gør du

  • Læg de tørrede svampe i blød i kogende vand og stil til side i 15 minutter. Brug tiden imens til at hakke løg, hvidløg, champignon og rosmarin fint.
  • Dræn de tørrede svampe og kom dem på en stor, varm pande med lidt olivenolie sammen løg, hvidløg og champignon. Steg i 5 minutter, indtil grøntsagerne er bløde. Tilsæt 2 toppede spsk hvedemel til panden og rør rundt. Tilsæt herefter rødvinen og bouillonen til panden og rør rundt, så melet ikke klumper.
  • Giv et opkog og lade koge af i 5-10 minutter, indtil sovsen er tyk. Smag til med salt og peber og slut af med den friske rosmarin. Velbekomme!