Go Back

VEGANSK RISENGRØD

Forb. tid15 min
Kogetid45 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Risengrød

  • 240 gram grødris
  • 3 dl vand
  • 1 liter rismælk
  • 1 tsk vaniljepulver Kan udelades, men giver en mere dessertagtig grød og er især god, når man (som jeg) ikke er så tosset med risalamande.
  • Rigeligt salt

Topping

  • smørbar
  • Kanelsukker
  • Evt. andre toppings som frugt, bær, tørret abrikos eller chokolade (oh yes!)

Sådan gør du

  • Kom 240 gram grødris i en gryde med 3 dl vand og lad det koge i nogle minutter. Tilsæt 1 liter rismælk og giv det et opkog under omrøring. Lad det simre ved lav varme i ca. 45 minutter under jævnlig omrøring, indtil det har en god konsistens. Tilsæt vaniljepulver, hvis du er til det, og smag til med salt - og jeg mener: rigeligt salt! Hemmeligheden bag en god risengrød er, at der skal mere salt i, end man umiddelbart skulle tro, så smag dig frem. Server med kanelsukker og masser af smørbar. Velbekomme!