Go Back

VEGANSK SVAMPEPATÉ

Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 gram svampe
  • 1 dåse kidneybønner
  • ½ dl Soyafløde
  • 1 tsk fint salt
  • ½ tsk allehånde
  • ½ tsk basilikum
  • stødt chili

Sådan gør du

  • Varm lidt olivenolie op på en stor pande ved middel til høj varme. Tilsæt groft hakkede løg og steg i 3-5 minutter. Tilsæt herefter groft hakket hvidløg og hakkede svampe til panden. Steg videre i nogle minutter, indtil al væsken fra svampene er væk og det hele er godt brunet. Jeg kan godt lide at lade det stege, til grøntsagerne er helt brunede og karamelliserede, for det giver den dybeste smag.
  • Tilsæt kidneybønner, soyafløde, salt, basilikum, allehånde og en lille smule stødt chili og steg videre, ca. 1 minut. Overflyt til en blender eller en food processor og kør, indtil patéen er helt gennemblendet. Smag til med masser af friskkværnet sort peber og evt. flere krydderier, men husk at smagene bliver kraftigere, når patéen har trukket.
  • Overflyt til en beholder og lad hvile i køleskabet natten over. Patéen bliver meget fastere, når den er kold, så du skal ikke være bekymret, hvis du synes, den virker lidt flydende.
  • Server præcis, som du ville servere leverpostej eller spis den f.eks. på kiks. Velbekomme!