HJEMMELAVET CHAI
Tip: du kan koge chaiekstraktet, si krydderierne fra og have det stående i køleskabet i nogle dage. Når du så har lyst til chai, så varmer du lidt op i en gryde sammen med sukker og mælk.
Forb. tid5 min
Kogetid20 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer
- 15 nelliker
- 10 kardemommekapsler
- 10 hel allehånde
- 2 kanelstænger
- 2 tsk hele peberkorn
- 1 stort stykke ingefær, ca. 5 cm
- 1.5 liter vand
- 6 poser sort te
- ½ liter plantedrik (jeg brugte havre)
- ½ dl rørsukker
Kom krydderierne i en morter og giv dem nogle slag, så de går lidt i stykker. Hvis du ikke har en morter, så kom dem i en gryde og giv dem nogle slag med grydeskeen eller håndtaget på en kagerulle (i øvrigt en perfekt måde at komme af med nogle aggressioner på, hvis man har den slags!)
Kom krydderierne i en gryde med 1,5 liter vand og skiveskåret ingefær (du behøver ikke fjerne skrællen) og giv det et opkog. Skru ned for varmen og lad det koge i minimum 10 minutter (jo længere du koger, jo mere smag), indtil vandet er helt mørkt og hele hjemmet dufter af krydderier.
Skru helt ned for varmen og tilsæt teposerne til vandet. Lad dem trække under låg i 5 minutter. Fjern teposerne.
Kom mælk og sukker i gryden og giv det et opkog under omrøring. Lad koge i et par minutter og smag evt. til med mere sukker. Si krydderierne fra og server teen i store kopper. Mmm! 1, 2, 3 HYG!