Go Back

HJEMMELAVET CHAI

Tip: du kan koge chaiekstraktet, si krydderierne fra og have det stående i køleskabet i nogle dage. Når du så har lyst til chai, så varmer du lidt op i en gryde sammen med sukker og mælk.
Forb. tid5 min
Kogetid20 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 15 nelliker
  • 10 kardemommekapsler
  • 10 hel allehånde
  • 2 kanelstænger
  • 2 tsk hele peberkorn
  • 1 stort stykke ingefær, ca. 5 cm
  • 1.5 liter vand
  • 6 poser sort te
  • ½ liter plantedrik (jeg brugte havre)
  • ½ dl rørsukker

Sådan gør du

  • Kom krydderierne i en morter og giv dem nogle slag, så de går lidt i stykker. Hvis du ikke har en morter, så kom dem i en gryde og giv dem nogle slag med grydeskeen eller håndtaget på en kagerulle (i øvrigt en perfekt måde at komme af med nogle aggressioner på, hvis man har den slags!)
  • Kom krydderierne i en gryde med 1,5 liter vand og skiveskåret ingefær (du behøver ikke fjerne skrællen) og giv det et opkog. Skru ned for varmen og lad det koge i minimum 10 minutter (jo længere du koger, jo mere smag), indtil vandet er helt mørkt og hele hjemmet dufter af krydderier.
  • Skru helt ned for varmen og tilsæt teposerne til vandet. Lad dem trække under låg i 5 minutter. Fjern teposerne.
  • Kom mælk og sukker i gryden og giv det et opkog under omrøring. Lad koge i et par minutter og smag evt. til med mere sukker. Si krydderierne fra og server teen i store kopper. Mmm! 1, 2, 3 HYG!