Go Back

VEGANSKE PEANUT BUTTER COOKIE DOUGH KUGLER (LAVET MED KIKÆRTER!)

Tilb. tid10 min
Frysetid2 t
Samlet tid2 t 10 min
Antal: 25 kugler

Ingredienser

  • 2 dl kogte kikærter
  • 2 spsk peanut butter
  • 3 spsk sirup
  • 1 tsk vanilje
  • salt
  • 50 gram mørk chokolade (til fyld)
  • 100 gram mørk chokolade (til overtræk - kan udelades)

Sådan gør du

  • Kom kikærter, peanut butter, vanilje, sirup og et lille drys salt i en food processor og kør, indtil det er en samlet masse, der kan formes i hænderne og har konsistens som cookie dough. Siderne skal evt. skrabes ned et par gange undervejs. Overfør dejen til en skål og bland sammen med 50 gram finthakket mørk chokolade.
  • Beklæd en tallerken med bagepapir eller husholdningsfilm. Form runde kugler (jeg fik 25 ud af min portion) og læg på tallerkenen. Efter 2 timer i fryseren er kuglerne hårde nok til at blive overtrukket med chokolade, hvis du har lyst - og så kan de efterfølgende kommes i køleskabet. Velbekomme!