Go Back
Vegansk drømmekage
Udskriv
5 fra 2 stemmer

VEGANSK DRØMMEKAGE MED DEN RETTE MÆNGDE FYLD

I opskriften er der meget - og jeg mener rigtig meget - fyld. Faktisk så meget, at jeg endte med at have en lille skål tilovers, som jeg gemte ved siden af (og ja - jeg spiste den direkte fra skålen med en ske). Tag evt. 1/3 af, hvis du synes det er liiige i overkanten.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid55 minutter

Ingredienser

Drømmekage

  • 300 gram hvedemel
  • 250 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 150 gram æblegrød eller æblemos
  • 1/2 dl olie
  • 1,5 dl plantedrik

Kokosfyld

  • 400 gram brun farin
  • 200 gram smørbar blok
  • 200 gram kokosmel
  • 4 spsk plantedrik
  • 1/4 Tsk salt (kan udelades)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør rundt. Tilsæt så æblegrød, olie og plantedrik og rør godt sammen med en elpisker eller et piskeris. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og bag i ovnen, indtil kagen er gylden på toppen og næsten gennembagt. Min kage fik omkring 30 minutter, men ovntider er enormt individuelle, så husk at holde øje.
  • Lav fyldet ved at komme alle ingredienser i en gryde og smelt dem ved lav varme. Jeg kan godt lide et meget snasket fyld, så der er masser af smør i mit, men du kan evt. komme noget mindre smør i eller justere i fyldet undervejs, f.eks. ved at tilsætte mere kokosmel.
  • Tag kagen ud af ovnen og skru ovnen op på 220 grader. Fordel fyldet over kagen, indtil du skammer dig, og sæt kagen tilbage i ovnen. Lad den bage yderligere 5-10 minutter (min fik 5), indtil fyldet er helt karamelliseret.
  • Lad kagen køle godt af, inden du skærer den i store stykker og kampæder den. Min kage var stadig overraskende fugtig 4 dage efter, den var blevet lavet, men det er sjældent en drømmekage holder så længe. Velbekomme!

Noter

Opskriften er tilpasset fra dygtige Mia Sommers lækre drømmekage.