VEGANSK DRØMMEKAGE MED DEN RETTE MÆNGDE FYLD
I opskriften er der meget - og jeg mener rigtig meget - fyld. Faktisk så meget, at jeg endte med at have en lille skål tilovers, som jeg gemte ved siden af (og ja - jeg spiste den direkte fra skålen med en ske). Tag evt. 1/3 af, hvis du synes det er liiige i overkanten.
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid55 minutter min
Drømmekage
- 300 gram hvedemel
- 250 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk salt
- 1,5 tsk bagepulver
- 150 gram æblegrød eller æblemos
- 1/2 dl olie
- 1,5 dl plantedrik
Kokosfyld
- 400 gram brun farin
- 200 gram smørbar blok
- 200 gram kokosmel
- 4 spsk plantedrik
- 1/4 Tsk salt (kan udelades)
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør rundt. Tilsæt så æblegrød, olie og plantedrik og rør godt sammen med en elpisker eller et piskeris. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og bag i ovnen, indtil kagen er gylden på toppen og næsten gennembagt. Min kage fik omkring 30 minutter, men ovntider er enormt individuelle, så husk at holde øje.
Lav fyldet ved at komme alle ingredienser i en gryde og smelt dem ved lav varme. Jeg kan godt lide et meget snasket fyld, så der er masser af smør i mit, men du kan evt. komme noget mindre smør i eller justere i fyldet undervejs, f.eks. ved at tilsætte mere kokosmel.
Tag kagen ud af ovnen og skru ovnen op på 220 grader. Fordel fyldet over kagen, indtil du skammer dig, og sæt kagen tilbage i ovnen. Lad den bage yderligere 5-10 minutter (min fik 5), indtil fyldet er helt karamelliseret.
Lad kagen køle godt af, inden du skærer den i store stykker og kampæder den. Min kage var stadig overraskende fugtig 4 dage efter, den var blevet lavet, men det er sjældent en drømmekage holder så længe. Velbekomme!
Opskriften er tilpasset fra dygtige Mia Sommers lækre drømmekage.