Go Back

VEGANSK 'NUTELLA' MED HASSELNØDDER OG DADLER

Forb. tid15 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid20 min
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 1 dl friske, udstenede dadler
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 dl god kvalitetskakao
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 3 spsk flydende kokosolie (gerne med kokossmag)
  • Lidt salt

Sådan gør du

  • Fyld en deciliter op med friske, udstenede dadler. Pres dem hårdt sammen, så den deciliter virkelig er pakket. Overflyt dem til en skål sammen med hasselnødderne og overhæld med kogende vand fra elkedlen. Læg en tallerken på som låg og lad det trække i 15 minutter, indtil det hele er blødgjort.
  • Overflyt til food processoren sammen med kakao, kokosolie, salt og vanilje. Kom en lille smule vand ved og blend, blend, bleeeend, indtil det hele er en sammenhængende masse. Du skal nok skrabe siderne ned et par gange undervejs og evt. tilsætte mere vand, indtil det hele har en lækker konsistens, du gerne vil smøre på brød. Husk at det vil stivne en anelse mere, når det bliver koldt.
  • Opbevar i køleskabet og spis på alt det brød, du kan komme i nærheden af. Velbekomme!