Go Back

Vegetarisk lasagnerod med squash, tomat og tilfredsstillende mængder af ost

Forb. tid10 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid55 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 squash
  • 50-100 gram revet ost til afslutning

Osteblanding

  • 1 pakke neutral flødeost (200 gram)
  • 175 gram revet ost
  • 1 æg
  • 100 gram spinat, hakket fint
  • 1 spsk frisk basilikum, hakket
  • salt og peber

Tomatsovs

  • 1 spsk olie
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 1 tsk balsamico
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk tørret oregano
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Start med at skære tynde skiver af squashen, ved at skrælle den på langs med en kartoffelskræller. Det gør ikke så meget, om nogle af dem går i stykker - det hedder ikke lasagnerod for ingenting. Læg squashskiverne på et stykke køkkenrulle, mens resten forberedes, så noget af væsken absorberes.
  • Når squashskiverne er klar, laves tomatsovsen. Varm olien op i en gryde og steg løgene ved medium varme. Lad dem stege i ca. 1 minut, inden hvidløgene tilsættes. Steg yderligere ca. 30 sekunder og tilsæt de hakkede tomater, sammen med oregano, sukker og balsamico. Lad koge i 5 minutter og smag til med salt.
  • Lav osteblandingen, mens tomatsovsen simrer. Det er såresimpelt: Hæld hele baduljen i en skål og rør det sammen med en ske eller en gaffel, indtil det er en samlet masse. Smag til med salt og peber.

Samlingen

  • Hæld halvdelen af tomatsovsen i bunden af et ovnfast fad. Læg herefter strimler af squash på række, indtil tomatsovsen er dækket. Sæt halvdelen af osteblandingen i klatter henover squashlaget og gentag med endnu et lag squash, tomatsovs, squash og til sidst resten af osteblandingen. Top med revet ost.
  • Bag i ovnen ved 190 grader i 45 minutter, eller indtil osten er smeltet og har en god farve. Lad hvile i 10-15 minutter inden servering.