Go Back

Hjemmelavede tacos med paneret blomkål, sur/sød slaw, lynsyltede løg og dilddressing

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 3 personer

Ingredienser

Lynsyltede løg

  • ½ dl balsamico
  • 3 løg, halverede og skåret i strimler
  • 1 spsk honning
  • Lidt salt

Sur/sød spidskålsslaw

  • Saften fra 1 lime
  • 1 spsk eddike
  • 2 tsk sirup eller honning
  • Lidt salt
  • ½ spidskål, skåret fint
  • 1 gulerod, revet

Paneret blomkål

  • 1 blomkål, skåret i mindre stykker
  • 1 dl kokosmælk
  • Saft og skal fra 1 lime
  • ½ tsk salt
  • 1 dl rasp
  • 1 spsk maizena
  • 1 dl kokosmel
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk salt
  • 0,25 tsk sort peber

Dilddressing

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk frisk dild
  • Saft og skal fra 1 lime
  • ½ tsk salt

Til servering

  • 6 tortillapandekager
  • Ekstra lime

Sådan gør du

Lynsyltede løg

  • Rør balsamico, salt og honning sammen, indtil honningen er opløst. Hæld blandingen over løgene og opbevar i en skål eller et glas i mindst 1 time, indtil de skal spises.

Spidskålsslaw

  • Rør lime, sirup, eddike og salt sammen og hæld over spidskålen og gulerødderne. Opbevar i køleskabet, indtil det skal serveres.

Paneret blomkål

  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Bland kokosmælk, salt og saft og skal fra en lime i en skål med stor overflade og sæt til side.
  • Bland rasp, maizena, kokosmel og krydderier med en ske og sæt til side.
  • Sæt en bageplade med bagepapir klar og lav en paneringsstation (ja!) i følgende rækkefølge: kokosmælkeblanding, raspblanding og til sidst bagepladen.
  • Vend de udskårne stykker blomkål i kokosmælken, så alle overflader er dækkede. Overfør dem herefter til skålen med rasp og vend dem, så de får et godt lag. Overfør dem til sidst til bagepladen.
  • Bag i ovnen 25-30 minutter, indtil de er gyldne. Vend dem evt. halvvejs, så begge sider bliver sprøde.

Dildressing

  • Mens blomkålen bager, forberedes dressingen. Det er ganske simpelt: Rør alle ingredienser sammen i en skål eller et glas og smag til med salt.

Servering

  • Læg et par skefulde spidskålsslaw på hver tortilla og top med syltede løg, paneret blomkål og til sidst dilddressing og lidt ekstra lime. Haps!

Noter

Inspireret af Veggieinspiretjourney.
Jeg har fundet ud af, at det er virkelig nemt at lave sine egne tortillas, men hvis man ikke gider (det gad jeg f.eks ikke. Hvad? Jeg havde jo selv travlt med at lave alt det andet...), så er købetortillas helt ok til formålet.