Mandag på den dovne måde: Tøm køleskabet vegetarlasagne
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid30 minuttermin
Samlet tid45 minuttermin
Antal: 4personer
Ingredienser
fuldkornslasagneplader
2spskolie
1 løg, hakket
3fedhvidløg, hakket
1litervalgfrie grøntsager, hakket fint
Tomatsovs
4dåserflåede, hakkede tomater
1tsksukker
½tskoregano
1tsksalt
Osteblanding
200 gramrevet ost
4spskcreme friahce
1bundtfrisk persille (alternativt kan basilikum bruges)
salt og peber
Til afslutning
50gramrevet ost
Sådan gør du
Dræn de flåede tomater i en sigte, så de ikke er så flydende. Hæld dem herefter op i en lille gryde sammen med sukker, salt og oregano. Varm langsomt op og lad simre i ca. 10 minutter.
Mens tomatsovsen koger, steges alle grøntsager i lidt olie på en pande ved medium varme. Lad dem stege 5-10 minutter og rør i dem ind imellem.
Til ostemassen samles ost, creme fraiche og basilikum i en skål. Smag til med salt og peber.
Samlingen
Forvarm ovnen til 190 grader
Hæld 1/4 af tomatsovsen i bunden af et mellemstort fad og læg et lag lasagneplader oven på. Tilføj herefter endnu 1/4 af tomatsovsen, 1/3 af grøntsagerne og klatter af halvdelen af ostemassen. Tilføj endnu et lag med lasagneplader, 1/4 af tomatsovsen, 1/3 af grøntsagerne og det sidste ostemasse. Slut af med endnu et lag plader, det sidste tomatsovs, de sidste grøntsager og 50 gram revet ost på toppen.
Bag ved 190 grader i 30 minutter, indtil lasagnen er gylden.