Go Back

Nem tomatsuppe med basilikum

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 2 løg, hakket fint
  • 2 stængler bladselleri, hakket fint
  • 3 gulerødder, hakket fint
  • 3 fed hvidløg, hakket fint
  • 1,7 liter grøntsagsbouillon
  • 15 store tomater (passer med 2 bakker), skåret i tern
  • 1 bundt frisk basilikum
  • saften fra 1 lime eller citron (kan udelades)
  • ½ tsk stødt chili (kan udelades)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Steg løg, bladselleri, gulerødder og hvidløg i olie ved medium varme i et par minutter.
  • Tilsæt bouillon og lad koge ved svag varme under låg 15 minutter. Tilsæt herefter de friske tomater og hakket basilikum og lad koge yderligere 10 minutter.
  • Tag gryden af varmen og overfør suppen til en blender eller blend med en stavblender. Blend indtil suppen er helt fin og cremet.
  • Smag til sidst suppen til med salt, peber, lime og chili.