Hjemmelavet grøntsagsbouillon
Denne opskrift ender med ca. 2 liter færdig bouillon.
Forb. tid5 min
Kogetid2 t
Samlet tid2 t 5 min
Antal: 4 personer
Grøntsager
- 3 kartofler (med skræl)
- 3 stængler bladselleri
- 3 gulerødder (med skræl)
- 2 løg (med skal)
- 4 fed hvidløg (med skal)
- 1 rødbede (mest til farve - kan udelades)
- ½ knoldselleri
Urter
- 1 bundt frisk persille
- 1 spsk hele peberkorn
- 5 laurbærblade
- 1 spsk tørret timian
Hak alle grøntsagerne i chunky stykker. Giv hvidløgene et tryk med den flade side af en kniv, så de åbner sig. Jeg griller mine grøntsager i ovnen ved højeste varme, indtil de er brune i kanterne, men dette trin kan springes over. Alternativt kan de brunes af på en pande.
Tag grøntsagerne ud af ovnen og kom dem i en stor suppegryde. Tilsæt herefter urterne og koldt vand.
Giv bouillonen et opkog og skru herefter ned på lav varme. Lad simre i 1-2 timer.
Vent med at hælde i bøtter, indtil bouillonen er helt afkølet. Si den igennem din fineste sigte, så kun den klare væske er tilbage. Opbevar et par dage i køleskabet eller frys det ned - så er der altid bouillon klar, når du skal lave suppe.