Go Back

Veganske frikadeller

Denne opskrift laver ca. 24 stk
Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Evt. hviletid2 t
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl røde linser
  • 1 dl mel
  • 1 peberfrugt, skåret i små tern
  • 1 løg, hakket fint
  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 1 bundt frisk persille, hakket fint
  • 4 spsk kværnede hørfrø (eller HUSK) Hørfrø kan knuses i en kaffekværn eller en morter
  • 4 spsk gærflager (kan udelades)
  • 2 spsk paprika
  • 0,25 tsk stødt chili
  • salt og peber
  • Olie til at stege i

Sådan gør du

  • Kog linserne i rigeligt saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre. Overfør dem til en sigte og dræn dem virkelig godt - lad dem gerne stå i 5 minutter og ryst dem ind imellem, så du er helt sikker på, at der er blevet fjernet så meget væske som muligt.
  • Overfør de kogte, drænede linser til en skål sammen med resten af ingredienserne. Rør godt sammen og smag til med salt og peber. Farsen skal have nogenlunde samme konsistens som en almindelig frikadellefars. Hvis den virker for blød, så tilsæt lidt mere mel, indtil den sidder der.
  • Stil gerne farsen i køleskabet et par timer - dette trin kan springes over, men det hjælper farsen med at hænge bedre sammen.
  • Steg frikadellerne et par minutter på hver side i rigeligt olie, indtil de er gyldne og sprøde. Overfør dem herefter til en tallerken med et stykke køkkenrulle, så noget af fedtet absorberes. Velbekomme!