Go Back

Vegansk white bean pot pie

Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk kokosolie
  • 1 stort løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 2 store gulerødder, hakket groft
  • 0,75 dl hvedemel
  • 800 ml grøntsagsbouillon
  • 450 gram hvide bønner, kogte Jeg brugte ca. 200 gram tørrede bønner, som jeg lagde i blød natten over og kogte en times tid.
  • 1 tsk rosmarin
  • salt og peber
  • 2 frosne butterdejsplader

Sådan gør du

  • Tag de frosne butterdejsplader ud fra fryseren, så de kan tø lidt op. Tænd ovnen på 200 grader.
  • Steg løg, hvidløg og gulerødder i kokosolie 5-7 minutter, indtil de har fået en god farve.
  • Tilsæt melet til gryden og rør rundt med et piskeris, indtil det er godt fordelt. Hæld langsomt grøntsagsbouillonen ved og rør rundt undervejs, indtil der ikke er nogen melklumper og sovsen begynder at tykne.
  • Tilsæt de hvide bønner og rosmarin og lad sovsen koge ca. 5 minutter, indtil den er en gennemvarm, tyk sovs. Smag til med salt og peber.
  • Tilfør sovsen til en ovnfast skål eller et lille fad. Rul butterdejspladerne let ud og læg dem henover skålen, så de stikker lidt ud over siderne. Prik et par huller i låget med en gaffel.
  • Bag i ovnen 20-25 minutter, indtil butterdejen er gylden på toppen. Lad hvile i 5 minutter, inden den serveres. White bean pot pie kan spises, som den er, eller evt. serveres med kartoffelmos eller brød. Velbekomme!