Go Back

Rød curry med grøntsager

Forb. tid10 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 2 løg, hakkede
  • ½ broccoli, skåret i buketter Husk også at bruge stilken!
  • 2 tomater, skåret i tern
  • 4 kartofler, skåret i tern
  • 1 dl røde linser
  • 5 dl vand
  • 100 gram frossen spinat

Krydderier

  • 4 tsk rød karrypasta
  • 1 kanelstang
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ tsk stødte nelliker
  • 1 laurbærblad
  • 1 hel rød chili, halveret

Til afslutning

  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde og steg de hakkede løg i et par minutter. Tilsæt herefter karrypasta, den halverede chili, gurkemeje, nelliker, laurbærblad og kanelstangen. Rør rundt og lad det stege et par minutter - pas på, at det ikke brænder på.
  • Tilsæt broccoli, kartofler og de røde linser til gryden og rør rundt. Hæld 5 dl vand ved, skru ned for varmen og lad koge under låg i 25-30 minutter, indtil kartoflerne og linserne er møre. Husk at røre i det undervejs.
  • Tilsæt den frosne spinat, når kartoflerne er ved at være møre og lad det koge i 5 minutter, indtil spinaten er tøet op. Rør rundt og smag til med salt, peber og evt. ekstra krydderier.
  • Tilsæt til sidst kokosmælken og lad retten varme igennem. Pas på ikke at lade den begynde at koge, da det godt kan få kokosmælken til at skille. Den skal bare lige nå at være varm og herefter tages af komfuret.
  • Server, som den er, eller spis med ris til. Velbekomme!