Go Back

Nem daal lavet på gule flækærter

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk kokosolie
  • 1 løg, hakket fint
  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 1 stk stk frisk ingefær, ca. 2x2 cm
  • 1 rød chili, flækket på midten
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 spsk spidskommen
  • ½ tsk nelliker
  • 250 gram gule flækærter
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • salt og peber
  • 1 dl kokosmælk (kan udelades)

Bagt grønkål

  • 250 gram grønkål, hakket fint
  • Lidt olie
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Varm kokosolien op på en stor pande. Steg løg, hvidløg og den halverede chili i et par minutter. Tilsæt bouillonterningen, gurkemeje, nelliker og spidskommen og steg lidt videre.
  • Tilsæt flækærterne og hæld ½ liter vand. Giv det et opkog og skru herefter ned for varmen.
  • Lad simre i 40 minutter, indtil flækærterne er møre og let udkogte. Hver gang vandet er kogt væk, skal der tilsættes lidt mere. Jeg endte med at hælde ca. 4 ekstra dl ved.
  • Forvarm ovnen til 200 grader, når daalen har kogt ca. 20 minutter. Fordel grønkålen på en bageplade med bagepapir. Hæld lidt olie ved og fordel det rundt med hænderne eller med en ske. Drys med lidt groft salt og bag i ovnen 5-10 minutter, indtil det er helt sprødt, men IKKE brændt. Hold øje med det, for det går hurtigt!
  • Når daalen er færdigkogt, smages den til med salt, peber og evt. ekstra krydderier og chili. Hæld 1 dl kokosmælk ved, hvis du kan lide den mere cremet, eller spis den, som den er. Server med bagt grønkål på toppen.