Go Back

Rødbedehummus til de trætte madpakker

Denne opskrift er nok til 1 bøtte og kan holde sig ca. 7 dage i køleskabet.
Forb. tid5 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 400 gram rødbeder
  • 2 spsk olie
  • 400 gram kogte kikærter
  • 1 dl soyayoghurt
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 1/4 tsk stødt chili
  • ½-1 dl vand
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Skræl rødbederne, skær dem i mindre stykker og fordel dem på en bageplade med lidt olie og salt. Dæk med sølvpapir og bag i ovnen ca. 40 minutter, indtil de er møre.
  • Overfør de bagte rødbeder til en food processor sammen med kikærter, citronsaft, yoghurt, chili og lidt vand. Blend og tilsæt vand undervejs, indtil det har en god konsistens. Smag til med salt, peber og citron og evt. andre krydderier, du kan lide.
  • Opbevar i en bøtte i køleskabet og brug det som pålæg på rugbrød, i sandwiches eller som dyp til grøntsagsstænger.