Den perfekte frokost: Squashnudler i cremet avokadopesto
Opskriften er efter min mening passende for én person, men kan også deles i to, hvis man synes. Squashnudler er bedst friske, men kan til nøds også opbevares i en lufttæt beholder og spises dagen efter.
Antal: 2 personer
- 1 squash, kørt igennem en spiralizer eller en spirelli
- 1 avokado
- 1 håndfuld rucola
- Saft fra ½ citron
- ½ dl mandler
- ½ dl vand
- salt og peber
- 15 cherrytomater, skåret i skiver
Lav squashstrimler med en spiralizer eller en spirelli. Hvis du ikke har én, så kan du alternativt lave strimler med en kartoffelskræller - det er bare lidt mere langsommeligt arbejde.
Kom avokado, citronsaft, vand, rucola og mandler i en food processor og kør, indtil det er en cremet sovs. Smag til med salt og peber og evt. mere citron.
Hæld avokadopestoen over squashnudlerne og fordel godt. Top med skiveskårne cherrytomater og spis med det samme. Velbekomme.