Vegetarisk lasagnerod med squash, tomat og tilfredsstillende mængder af ost
Antal personer Forberedelses tid
4personer 10minutter
Tilberedningstid
45minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 10minutter
Tilberedningstid
45minutter
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Start med at skære tynde skiver af squashen, ved at skrælle den på langs med en kartoffelskræller. Det gør ikke så meget, om nogle af dem går i stykker – det hedder ikke lasagnerod for ingenting. Læg squashskiverne på et stykke køkkenrulle, mens resten forberedes, så noget af væsken absorberes.
  3. Når squashskiverne er klar, laves tomatsovsen. Varm olien op i en gryde og steg løgene ved medium varme. Lad dem stege i ca. 1 minut, inden hvidløgene tilsættes. Steg yderligere ca. 30 sekunder og tilsæt de hakkede tomater, sammen med oregano, sukker og balsamico. Lad koge i 5 minutter og smag til med salt.
  4. Lav osteblandingen, mens tomatsovsen simrer. Det er såresimpelt: Hæld hele baduljen i en skål og rør det sammen med en ske eller en gaffel, indtil det er en samlet masse. Smag til med salt og peber.
Samlingen
  1. Hæld halvdelen af tomatsovsen i bunden af et ovnfast fad. Læg herefter strimler af squash på række, indtil tomatsovsen er dækket. Sæt halvdelen af osteblandingen i klatter henover squashlaget og gentag med endnu et lag squash, tomatsovs, squash og til sidst resten af osteblandingen. Top med revet ost.
  2. Bag i ovnen ved 190 grader i 45 minutter, eller indtil osten er smeltet og har en god farve. Lad hvile i 10-15 minutter inden servering.

Del dette: