AftensmadAlle opskrifter

COMFORT FOOD: WHITE BEAN POT PIE

Vegansk white bean pot pie

Ja, undskyld den sproglige drejning, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvad en pot pie burde hedde på dansk. Det er jo i og for sig en flydende tærte med låg, men altså, det kan man sgu ikke kalde en ellers så raffineret ret, kan man? Hvorom alting er, så er denne et vegansk twist på den engelske klassiker chicken pot pie, hvor man koger en tyk kyllingesuppe og dækker den med et lag af butterdej. I min version er kyllingen skiftet ud med hvide bønner (derfor: white bean pot pie), men derudover er det stadig den samme tykke, gyldne, smør-agtige sovs, vi alle går og drømmer om. Gør vi ikke? Altså drømmer om det? Jeg gør i hvert fald.

Selvom vejret nogle dage begynder at sende klare signaler om, at foråret altså ligger lige om hjørnet, så er jeg stadig ikke nået dertil, hvor jeg er parat til at begynde at servere lette aftensmåltider endnu. Jeg er stadig dér, hvor jeg det meste af tiden bare gerne vil gemme mig væk i en stor sweater og begrave mig i dampende varme vintermåltider. Jeg synes i den forbindelse, at white bean pot pie er perfekt, fordi det på den ene side er lige den slags hjertevarme vintermad, man får lyst til at spise på en regnvejrs-dag med en god bog ved sin side, men det er samtidig egentlig et meget let måltid, der hurtigt kan smides sammen og kan twistes med de grøntsager, der passer til årstiden.

Man KAN kaste sig ud i at lave dejen selv, hvis man gider, men jeg hader bare virkelig at bage og jeg synes, at de færdiglavede ruller smager så uendelig meget bedre, end jeg nogensinde selv ville kunne have lavet dem. Som ekstra bonus er de fleste færdiglavede deje veganske, så man ikke selv behøver at begynde at tænke på at skulle bage med alternativer til smør (det virker ulideligt). Der er ét eller andet over det dér knæk, det giver, når man slår sådan et butterdejs-låg i stykker, der får mig til at tænke, at det er fuldkommen ligegyldigt, om den dej er færdigkøbt eller ej.

Er vi klar til at smide hyggebukserne på og kaste os på sofaen med en skål fyldt med white bean pot pie?

Jeg er.

Let the feast begin!

Med ønsket om en god mandag fyldt med pletvis sol (mere kan vi nok ikke forlange), grønne årsopgørelser og hurtigt internet!


  

Print Recipe
Vegansk white bean pot pie
white bean pot pie
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
white bean pot pie
Instruktioner
  1. Tag de frosne butterdejsplader ud fra fryseren, så de kan tø lidt op. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Steg løg, hvidløg og gulerødder i kokosolie 5-7 minutter, indtil de har fået en god farve.
  3. Tilsæt melet til gryden og rør rundt med et piskeris, indtil det er godt fordelt. Hæld langsomt grøntsagsbouillonen ved og rør rundt undervejs, indtil der ikke er nogen melklumper og sovsen begynder at tykne.
  4. Tilsæt de hvide bønner og rosmarin og lad sovsen koge ca. 5 minutter, indtil den er en gennemvarm, tyk sovs. Smag til med salt og peber.
  5. Tilfør sovsen til en ovnfast skål eller et lille fad. Rul butterdejspladerne let ud og læg dem henover skålen, så de stikker lidt ud over siderne. Prik et par huller i låget med en gaffel.
  6. Bag i ovnen 20-25 minutter, indtil butterdejen er gylden på toppen. Lad hvile i 5 minutter, inden den serveres. White bean pot pie kan spises, som den er, eller evt. serveres med kartoffelmos eller brød. Velbekomme!
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial