Alle opskrifterFrokost

VEGANSK TORSKEROGNSSALAT

Vegansk torskerognssalat? A’hva?

Yes, I know. Jeg var selv forbløffet. Men lige siden jeg opdagede den røgede tofu fra Aldi, har jeg været en skør tofudame, der har hakket, blendet, snittet og stegt for at finde ud af, hvad man mon (ikke) kan lave med den.

Og venner, jeg siger det lige. Jeg er et nyt menneske. Altså ikke nyt menneske på den der jeg-har-lige-gået-Caminoen-og-købt-mig-en-bog-om-yoga-måden, men nyt på woow-hvor-er-jeg-gået-glip-af-noget-på-madfronten-måden… Og dét er godt nok til mig.

Vegansk torskerognssalat

Røget tofu kan, grundet sin røgede smag, snildt fungere som substitut for forskellige fisketyper, og da jeg fik tanken, at den da nok i særdeleshed kunne fungere glimrende i en veganificeret udgave af torskerognssalat (øh, hej!), var jeg selv skeptisk. Jeg har savnet torskerognssalat, siden jeg boede hjemme og ofte lavede en kæmpe portion, som jeg skovlede ind med ristet rugbrød og avokado, og jeg havde aldrig troet, at jeg ville kunne spise noget igen, der bare tilnærmelsesvis minder om. Men ind imellem står sol og måne bare perfekt, og resultatet blev én af de få opskrifter, jeg laver, som ikke engang skal rettes til. Jeg var så skeptisk over min egen succes, at jeg endda måtte indkalde min (ikke veganske) roomie som assistance og bede hende vurdere, om jeg endelig officielt var blevet skør, eller om det, jeg stod med, faktisk var lækkert.

Hun kaldte den: det var lækkert.

Halle to the fucking luja.

Med ønsket om en fremragende søndag fyldt med rugbrødsmadder, nus i håret og søde mennesker!

Vegansk torskerognssalat

Print Recipe
Vegansk torskerognssalat
Vegansk torskerognssalat vil være perfekt til den familiefrokost, du står og skal medbringe noget til - og der er sikkert ingen der vil opdage, at den faktisk er vegansk. Kan fint holde sig et par dage i køleskabet.
Vegansk torskerognssalat
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Vegansk torskerognssalat
Instruktioner
  1. Kom den røgede tofu i en foodprocessor eller minihakker og kør, indtil konsistensen er helt fin.
  2. Overfør den røgede tofu til en skål og top med mayo, soyayoghurt, citron og masser af salt og peber. Start med 4 spsk soyayoghurt og saft fra ½ citron og arbejd dig frem derefter - jeg tilsatte en ekstra spsk soyayoghurt og saften fra en hel citron. Rør godt sammen og smag til med masser af salt og friskkværnet sort peber.
  3. Server på ristet rugbrød og vær et lykkeligt menneske!
Recipe Notes

Hvis du vil lave din egen veganske mayo, så har jeg opskriften lige her.

Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial