Vegansk shepherd’s pie
Antal personer Forberedelses tid
4personer 5minutter
Tilberedningstid
55minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 5minutter
Tilberedningstid
55minutter
Instruktioner
  1. Steg løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i lidt olie ved medium varme i 5-7 minutter. Tilsæt herefter linser, hvidvinseddike, laurbærblade, rosmarin og bouillon. Giv det et opkog og lad det simre under låg i 30-35 minutter, indtil linserne er møre og bouillonen næsten er kogt væk, men stadig giver en lidt flydende konsistens til fyldet.
  2. Imens linserne koger, forberedes kartoflerne: skær kartofler og søde kartofler i små tern og kog dem i saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre. Hæld herefter vandet fra og tilsæt kokosolie og mandelmælk direkte til den varme gryde. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller brug en elpisker og smag til med salt og peber.
  3. Tag laurbærbladene fra linsefyldet, tilsæt de frosne ærter og smag det til med salt og peber. Overfør det herefter til et ovnfast fad. Fordel kartoffelmosen ovenpå, enten med en ske eller en dejskraber, indtil det ligger i et jævnt lag.
  4. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter, indtil kartoffelmosen er boblet op og er blevet gylden – giv den evt. 5 minutter under grill til sidst, hvis du vil have en god skorpe på. Velbekomme!
Recipe Notes

Jeg har lavet min kartoffelmos med en blanding af almindelige og søde kartofler, men man kan vælge kun at bruge almindelige kartofler, hvis man vil. Er man ligeglad med, om mosen bliver vegansk, så kan man selvfølgelig erstatte mandelmælk og kokosolie med mælkeprodukter i stedet.

Del dette: