Alle opskrifter/ Dessert

VEGANSK ‘NUTELLA’ MED HASSELNØDDER OG DADLER

Vegansk chokoladesmørepålæg

Hey hov, jeg ved, hvad du tænker, men jeg brugte sgu da anførselstegn, da jeg skrev Nutella! Det er jo ikke Nutella, vel. Det ved jeg godt. Men “smørbart chokoladepålæg” lyder bare ikke helt lige så sindsoprivende, som jeg faktisk synes, det her er.

Inden vi går videre, så lad os lige holde et minuts stilhed for de efterhånden flere år, hvor jeg ikke har smagt Nutella.

……Tak.

Vegansk chokoladesmørepålæg

Jeg er OK. Nu. Det har taget mig lang tid at acceptere, at kridhvidt brød med smør (JO! Der skal smør under og jeg gider ikke diskutere det) og Nutella aldrig mere var en luksus, der ville tilkomme mig. Jeg har ikke ville lave det selv, fordi jeg har tænkt, at det nok var lidt for meget at lege Gud.

Men jo mere jeg kommer ind i det veganske game, jo mere indser jeg, at man godt kan få sin kage og også spise den, hvis man er villig til at acceptere, at alt er nødt til at ændre sig. En lille smule.

Konklusion: Det her er ikke Nutella, men det er et fucking lækkert smørepålæg, der smager af hasselnødder og intens chokolade. I kid you not, det er lækkert. Læææækkert. LÆKKERT.

Seriøst, at have det her stående i køleskabet hjemme hos mig, er lidt ligesom at have en boghandel med kun ét eksemplar af 50 Shades stående og så sende en hel busfuld midaldrende kvinder derind. Det er på ingen måde til at styre og det bliver ofte ret beskidt og ucharmerende at se på.

Og ved I hvad? Der er chokolade involveret, så jeg er temmelig ligeglad.

Er det ikke bare nu, vi tager spisebukserne på og går igang?

Med ønsket om en fantastisk torsdag fyldt med nøgler, der sidder i låsen første gang, masser af smil fra fremmede og en pludselig fremkomst af veganske æbleskiver!

Vegansk chokoladesmørepålæg

Psst…

Hvis du er på udkig efter andre opskrifter med chokolade (er vi ikke alle?), så prøv:

Print Recipe
VEGANSK 'NUTELLA' MED HASSELNØDDER OG DADLER
Vegansk chokoladesmørepålæg
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Antal personer
glas
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Antal personer
glas
Vegansk chokoladesmørepålæg
Instruktioner
  1. Fyld en deciliter op med friske, udstenede dadler. Pres dem hårdt sammen, så den deciliter virkelig er pakket. Overflyt dem til en skål sammen med hasselnødderne og overhæld med kogende vand fra elkedlen. Læg en tallerken på som låg og lad det trække i 15 minutter, indtil det hele er blødgjort.
  2. Overflyt til food processoren sammen med kakao, kokosolie, salt og vanilje. Kom en lille smule vand ved og blend, blend, bleeeend, indtil det hele er en sammenhængende masse. Du skal nok skrabe siderne ned et par gange undervejs og evt. tilsætte mere vand, indtil det hele har en lækker konsistens, du gerne vil smøre på brød. Husk at det vil stivne en anelse mere, når det bliver koldt.
  3. Opbevar i køleskabet og spis på alt det brød, du kan komme i nærheden af. Velbekomme!
Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial