Comfort food: Snasket lasagne med kokosbechamel
Antal personer Forberedelses tid
4personer 5minutter
Tilberedningstid Ventetid
110minutter 100minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 5minutter
Tilberedningstid Ventetid
110minutter 100minutter
Ingredienser
Linsesovs
Til samlingen
Instruktioner
Linsesovs
  1. Varm lidt olivenolie op i en stor gryde ved medium varme. Steg løg, hvidløg og de revne grøntsager i et par minutter, indtil det meste af væsken er fordampet.
  2. Tilsæt den røde karrypasta og steg lidt videre.
  3. Tilsæt oregano, linser, de flåede tomater og bouillon til gryden. Rør godt rundt og giv det et opkog. Skru herefter ned til lav varme og lad det simre stille og roligt i 40-60 minutter, indtil væsken er kogt væk og sovsen er tyk og lækker.
  4. Forvarm ovnen til 180 grader, når du kan se, at linsesovsen er ved at være der, og gå så igang med bechamel.
Bechamel
  1. Varm en kæmpe skefuld kokosolie op i en middelstor gryde, indtil den er boblende varm. Tilsæt melet til den smeltede olie og pisk det godt rundt med et piskeris, indtil det hænger godt sammen. Lad melet stege lidt ved middel varme, så noget af melsmagen forsvinder, men pas på det ikke brænder.
  2. Tilsæt plantemælken langsomt til gryden, mens du pisker konstant. Jeg plejer at hælde ca. 1 dl i ad gangen og så piske, indtil alt melet er rørt ud, før jeg tilsætter den næste.
  3. Bliv ved at røre, indtil alt mælken er tilsat, og lad det herefter koge i ca. 5 minutter, indtil du kan se, om konsistensen er ordentlig tyk og cremet.
  4. Tag sovsen af varmen, når den sidder lige i skabet, og smag den til med masser af salt, masser af friskkværnet peber, masser af muskatnød og evt. lidt stødt chili.
Samlingen
  1. Saml lasagnen i et mellemstort, ovnfast fad i denne rækkefølge: linsesovs – plader – bechamel – plader – linsesovs – plader – og slut af med resten af linsesovsen og bechamel ovenpå.
  2. Bag i ovnen 50 minutter ved 180 grader. Giv evt. lidt grill til sidst, hvis den mangler farve.

Del dette: