4. December: Vegansk julesovs alá Jamie Oliver
Antal personer Forberedelses tid
4personer 5minutter
Tilberedningstid
40minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 5minutter
Tilberedningstid
40minutter
Instruktioner
  1. Hak løg, champignon, selleri og gulerødder semi-fint, så der kommer så meget smag ud af dem som muligt.
  2. Varm en stor gryde op ved medium varme med en god sjat olivenolie. Steg grøntsagerne, basilikum og laurbærblade ved medium varme i 20-25 minutter under omrøring, indtil de er helt brunede og lækre. Det lyder voldsomt længe, men det gør hele forskellen.
  3. Tilsæt marmeladen til gryden og lad det stege af, ca. 2 minutter. Pas på, at det ikke brænder.
  4. Tilsæt mel, balsamico og tomatpuré og rør godt rundt. Tilsæt herefter bouillonen til gryden og giv det et opkog. Lad det koge i 10 minutter under jævnlig omrøring, indtil sovsen er tyk og lækker.
  5. Sigt til sidst sovsen i en fin si, så alle klumperne bliver siet fra, men pres det gerne igennem med en ske, så der presses så meget lækkerhed ud af det som muligt.
  6. Velbekomme!
Recipe Notes

Opskriften er inspireret af Jamie Olivers veganske sovs.

Del dette: