Nem vegansk falafel
Denne opskrift laver 20-23 falafler.
Antal personer
4personer
Antal personer
4personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Kom alle ingredienser, undtagen hvedemel, i en foodprocessor og blend over flere omgange, mens du ind imellem stopper for at skrabe siderne ned – massen skal have en ‘fnulret’ krumme-konsistens, den skal ikke være en blød dej (se evt. billedet i indlægget).
  2. Tilsæt 1 spsk mel ad gangen, indtil dejen begynder at være sammenhængende, og du kan forme den i hænderne, uden at den klistrer eller falder fra hinanden – jeg brugte 4 spsk. Det er også her, du godt må smage, om den mangler salt – den må gerne smage ret kraftigt, da smagen bliver mildere i den tilberedte falafel.
  3. Når den har en konsistens, der føles formbar, så overfør den til en skål og sæt den i køleskabet 1-2 timer. Dette trin kan springes over, hvis du har travlt, men det gør, at falaflerne hænger bedre sammen.
  4. Varm en generøs mængde olie op på en pande og steg falaflerne ved medium varme i ca. 4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Overfør dem herefter til en tallerken med køkkenrulle, så noget af fedtet absorberes.
  5. Falafel er bedst, når det spises med det samme, men de kan holde sig i 4-5 dage i køleskab og op til 1 måned på frost.

Del dette: