Alle opskrifter/ Dessert

VEGANSK DRØMMEKAGE MED DEN RETTE MÆNGDE FYLD

Oktober er endelig ankommet og I kender mig, så I ved, at mine hyggebukser permanent har taget ophold på min krop og pumpkin spice permanent plads i mit krydderiskab. Og så har jeg også en fornyet trang til at sætte mig ned og spise så store stykker drømmekage, at jeg virkelig burde skamme mig. I ska’ da være med, ska’ I ik’?

Såøh, hvad siger I til at lave en svampet, snasket drømmekage med mere end rigeligt fyld?

Vegansk drømmekage med masser af fyld

“Eeeej, nu kom jeg til at ødelægge min drømmekage med for meget fyld IGEN!”…. Sagde ingen nogensinde (og hvis de gjorde, så er de høfligt, men bestemt, ikke velkomne her på domænet).

Faktisk lavede jeg så meget fyld, at selv jeg måtte erkende, at det var lige i overkanten. Det resulterede i, at jeg måtte gemme en god portion i en skål, som jeg spiste ved siden af med en ske (til de, der undrer sig: Ja, drømmekagefyld kan snildt bruges som smørelse på brød. Og nej, jeg kan ikke forstå, hvorfor mine bukser strammer).

SPOILER ALERT: Jeg synes, at vegansk bagning er pisse irriterende. Jeg bager og bager, men jeg synes aldrig, det bliver lige så luftigt, når man ikke kommer æg i. Man kan lave alt muligt, der er virkeligt lækkert, men man skal vænne sig til, at man resten af livet kommer til at spise svampet kage, uanset hvor meget Pinterest påstår, at man aldrig vil smage forskel. Sådan er det også med denne her drømmekage. Den smager sindssygt godt, men er noget mere kompakt og fugtig, end den drømmekage du kender – og det gør, efter min mening, ingenting.

Som erstatning for smør brugte jeg den nye Smørbar Blok fra Naturli’, som jeg er vanvittigt begejstret for. Den er hårdere og smelter ikke lige så hurtigt, og så er det en blok, så den er nemmere at bage med. What a time to be alive!

Vegansk drømmekage

Jeg sendte kagen med min kæreste på arbejde, både for at indhente nogle billige kærestepoint (ikke at jeg har brug for dem, selvfølgelig), og én af dem var så søde at kalde den ‘den bedste drømmekage, han nogensinde havde smagt’. Med andre ord er jeg ikke den eneste, der for en gangs skyld synes, at den meget fugtige og kompakte kage, man får, når man bager vegansk, lige i dette tilfælde er helt ok.

Skulle vi ikke bare komme igang med søndagsbagningen?

Med ønsket om en god dag fyldt med varme ovne, velpolstrede sutsko og masser af slik i slikskabet (jeg ved, at I har ét!).

Vegansk drømmekage

Psst…

Hvis du er på udkig efter andre typer af snask, så prøv f.eks.:

Print Recipe
VEGANSK DRØMMEKAGE MED DEN RETTE MÆNGDE FYLD
I opskriften er der meget - og jeg mener rigtig meget - fyld. Faktisk så meget, at jeg endte med at have en lille skål tilovers, som jeg gemte ved siden af (og ja - jeg spiste den direkte fra skålen med en ske). Tag evt. 1/3 af, hvis du synes det er liiige i overkanten.
Vegansk drømmekage
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
Ingredienser
Drømmekage
Kokosfyld
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
Ingredienser
Drømmekage
Kokosfyld
Vegansk drømmekage
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør rundt. Tilsæt så æblegrød, olie og plantedrik og rør godt sammen med en elpisker eller et piskeris. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og bag i ovnen, indtil kagen er gylden på toppen og næsten gennembagt. Min kage fik omkring 30 minutter, men ovntider er enormt individuelle, så husk at holde øje.
  3. Lav fyldet ved at komme alle ingredienser i en gryde og smelt dem ved lav varme. Jeg kan godt lide et meget snasket fyld, så der er masser af smør i mit, men du kan evt. komme noget mindre smør i eller justere i fyldet undervejs, f.eks. ved at tilsætte mere kokosmel.
  4. Tag kagen ud af ovnen og skru ovnen op på 220 grader. Fordel fyldet over kagen, indtil du skammer dig, og sæt kagen tilbage i ovnen. Lad den bage yderligere 5-10 minutter (min fik 5), indtil fyldet er helt karamelliseret.
  5. Lad kagen køle godt af, inden du skærer den i store stykker og kampæder den. Min kage var stadig overraskende fugtig 4 dage efter, den var blevet lavet, men det er sjældent en drømmekage holder så længe. Velbekomme!
Recipe Notes

Opskriften er tilpasset fra dygtige Mia Sommers lækre drømmekage.

Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial