Vegansk brownie med saltkaramel og chokoladeganache
Antal personer
6personer
Antal personer
6personer
Ingredienser
Vegansk saltkaramel
Chokoladeganache
Instruktioner
Saltkaramel
  1. Kom kokosmælk, sirup og salt i en gryde og rør rundt. Giv det et opkog og lad det koge i 5 minutter. Skru herefter ned til lav temperatur og lad karamellen simre i 60-80 minutter, indtil ca. halvdelen af blandingen er fordampet og karamellen har en dyb mørk farve. Hæld over i et glas og stil på køl. Efter et par timer i køleskabet er karamellem tyk og klar til brug.
Brownie
  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Kom havregryn i en kaffekværn eller en food processor og kør, indtil det er blevet til mel. Overfør til en skål og tilsæt peanut butter, sirup, kakao, bagepulver og et lille drys salt. Rør med en elpisker, indtil dejen har samlet sig. Hvis peanut butteren er lidt for fast, så tilsæt evt. et par spsk plantemælk, indtil konsistensen virker mere rigtig.
  3. Overfør browniedejen til en lille bageform beklædt med bagepapir og bag i ovnen 15 minutter. Kagen vil ikke virke som om, den er klar til at komme ud af ovnen, men det er okay – det ændrer sig, når den er kølet af. Lad den gerne køle af på en bagerist i 30 minutter eller mere.
Chokoladeganache
  1. Smelt chokoladen over et vandbad og rør herefter kokosolien i, indtil chokoladen er glat og skinnende.
Til samlingen
  1. Smør et tykt lag afkølet saltkaramel direkte på brownien. Afslut med at hælde chokoladeganache udover og spred det med en kniv, indtil kagen har et lækkert, rodet og vulgært udseende – og husk at slikke på kniven bagefter. Det må man godt.
  2. Opbevar på køl eller sæt evt. kagen kort i fryseren, så det hele sætter sig.
  3. Velbekomme!

Del dette: