Alle opskrifter/ Dessert

VEGANSK ÆBLECRUMBLE

Syrlige æbler med sprød crumble og seriøs efterårsalarm i hele hytten – er I med mig?!

Vegansk æblecrumble med kardemomme og kanel

Jeg beklager mit fravær over de seneste uger, but ’tis the season! ‘Tis the season, hvor jeg ikke rigtigt har lyst til andet end at sætte røven i en stor bunke gulnede blade med en kæmpe kop kaffe og læse alle de bøger, jeg har udskudt at læse hele året.

Jeg er efterhånden ved at være kommet godt på plads i det odenseanske og må erkende, at her ikke er så slemt som først antaget. Eksempelvis ér det faktisk til at skaffe en anstændig kop kaffe og man kan, modsat på de århusianske kaffebarer, rent faktisk også sidde ned og drikke den. Biblioteket har en guldfacade, der er et drivhus i haven og H&M har en boligafdeling. Nå ja, og så skader det selvfølgelig heller ikke at have et udsøgt eksemplar af den mandlinge race til sin disposition. Jeg er sikker på, at det hele nok skal blive godt!

Og apropos kæreste, så kom mit blændende eksempel på sådan én for nogle uger siden hjem med en stor pose æbler, som han havde fået fra en kollegas have (bless them!). Jeg elsker æbler, og særligt de danske, så mine øjne lyste op som hos en Paradiso, der lige har fået skænket en vodka/Redbull.

Jeg endte med at bage en æblecrumble, som jeg egentlig ville have afleveret hos mine nye underboer. De er verdens sødeste gamle ægtepar, der aldrig brokker sig over, hvor meget vi larmer (og når jeg siger ‘vi’, så mener jeg primært mig, der taber alting og synger Rasmus Seebach i badet). Desværre kom jeg til at spise det meste (okay, det hele) selv, så jeg er nok desværre nødt til at bage noget andet til dem, når jeg lige kan tage mig sammen. En skam, men vi skal ikke hænge os i fortiden, synes jeg.

Æblecrumble er hyggeligt, varmt og efterårsagtigt og jeg kunne spise det hele dagen, hver dag, til alle måltider… Hvilket jeg da også gjorde i en periode, skal jeg indrømme.

Skal vi ikke bare komme igang, mens de gode æbler stadig er til at få fat i?

Med ønsket om en pragtfuld fredag fyldt med drinks, gode playlister og meget lidt vejarbejde!

Vegansk æblecrumble med kanel og kardemomme

Psst…

Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på efterårsopskrifter, så prøv da lige:

Print Recipe
VEGANSK ÆBLECRUMBLE
Vegansk æblecrumble med kardemomme og kanel
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Ventetid 40 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Ventetid 40 minutter
Antal personer
personer
Vegansk æblecrumble med kardemomme og kanel
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Skær æblerne og læg dem i en skål. Bland med sukker, vanilje og krydderier. Læg æblerne i et smurt fad eller en tærteform.
Crumble
  1. Bland alle ingredienserne i en skål og smuldr det sammen med fingrene, indtil det har en lækker crumble konsistens.
  2. Fordel crumblen godt over æblerne og bag i ovnen 30-40 minutter, indtil crumblen er sprød og hele hjemmet dufter af efterår. Bagetider varierer meget fra ovn til ovn, så husk at holde øje med den.
  3. Server med is, soyayoghurt eller soyafløde. Spis og vær glad!
Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial