OpskrifterVegansk

SIMPEL THAISUPPE MED INGEFÆR OG CITRONGRÆS

Vegansk thaisuppe med rød karrypasta

Der er dage, hvor det eneste, der virker, er en kæmpe skål med dampende varm suppe under noget slumretæppe, er det ikke rigtigt?

Jeg skal tre uger til Thailand i maj, og er allerede ved at glæde mig til alt det mad, jeg forhåbentlig skal spise, så da jeg vågnede søndag formiddag med lysten til noget karrypasta-kokosmælk relateret, var der ingen vej tilbage.

Især i januar måned, som er den mest triste måned, der findes, efter min mening, og med mere lyst til at se Netflix end at skrive speciale, er en kop dampende varm og helt simpel thaisuppe med rød karrypasta, kokosmælk, grøntsager, citrongræs, ingefær, lime og koriander måske dét mest perfekte, man overhovedet kan gøre for sig selv. Det er varmt, nærende, mættende og på alle måder perfekt. Vigtigst af alt: du kan have den på bordet om 30 minutter!

Vent. Sagde hun koriander?

Ja.

BREAKING NEWS: Jeg er blevet fan af koriander.

Hvad sker der for dét? Mine smagsløg har virkelig ændret sig, efter at jeg er blevet veganer, og samtidig har jeg ved flere lejligheder tvunget mig selv til at spise det, fordi jeg slet og ret ikke havde opfattet, at den ret, jeg bestilte, involverede koriander. Og så har jeg bare lukket øjnene og bedt til, at den grimme smag af sæbe ville forsvinde. Og det har jeg så gjort, indtil det begyndte pludselig ikke at smage af sæbe mere. Og nu kan jeg altså lide det! Sgu! Faktisk til et punkt, hvor jeg virkelig synes, at det gør noget godt min ret og slet ikke kan undværes. Det er særdeles mystisk og rart på samme tid, fordi det er endnu en ting, jeg nu ikke skal bekymre mig om, når jeg skal lede efter mad, jeg kan spise.

Men! Frygt ej! Hvis man ikke er til det, så kan denne thaisuppe selvfølgelig laves uden koriander, og være lige så fantastisk alligevel. Fik jeg nævnt dét med, at den kan laves på 30 minutter?

Så skulle vi ikke bare se at komme igang?

Med ønsket om en god tirsdag fyldt med frostvejr, varm kaffe og The Crown på Netflix!

Vegansk thaisuppe med rød karrypasta

Psst…

Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på suppe, så prøv:

Print Recipe
SIMPEL THAISUPPE MED INGEFÆR OG CITRONGRÆS
Tip: Hvis du vil forvandle din thaisuppe til nudelsuppe, så kom de tørrede nudler direkte ned til suppen og lad koge med de sidste 5 minutter. I øvrigt kan du med fordel tilsætte kikærter eller linser, fisk eller kød (hvis du spiser det).
Vegans thaisuppe med rød karrypasta
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
personer
Vegans thaisuppe med rød karrypasta
Instruktioner
  1. Varm en lille smule kokosolie op i en stor gryde og steg den frosne wokblanding i et par minutter. Tilsæt saft og skal fra 2 lime, revet ingefær (så meget som du kan lide - jeg kan lide at bruge et stykke på størrelse med en tommelfinger), 2 halverede citrongræs, karrypasta, soya og finthakkede stilke fra et bundt koriander. Steg lidt videre, ca. 1 minut.
  2. Tilsæt de 2 dåser kokosmælk og bouillonen og rør godt rundt, indtil den tykke del af kokosmælken har opløst sig. Giv et let opkog og lad simre ved lav varme i 20 minutter. Suppen skal helst ikke koge for meget, da kokosmælk i så tilfælde kan skille, men den skal varmes godt igennem.
  3. Smag til med ekstra soya, tag citrongræsset fra og server i store skåle, evt. med ris eller nudler til. Top med store håndfulde koriander og hvidløgsspirer og spis, spis, spis.
Recipe Notes

Suppen er endnu bedre dagen efter, hvor smagene har trukket, så hvis du f.eks. skal have gæster, er det helt ideelt at lave suppen dagen før og varme den nænsomt op, når du skal bruge den.

Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial