AftensmadAlle opskrifter

NEM HVERDAGSMAD: SVAMPERAGOUT MED SORTE LINSER

Svamperagout

Denne svamperagout med sorte linser, hvidvin (og pasta!) blev til en mørk eftermiddag, hvor det havde regnet i 6 timer uafbrudt og jeg derfor ikke kunne komme udenfor.* Den er det perfekte måltid til kolde dage med lune sokker på fødderne – hvad enten vi taler december eller august(!) som nu.

*Det kunne jeg selvfølgelig godt. Men det gad jeg ikke.

Åh. Semesteret er virkelig begyndt. For nogens vedkommende i hvert fald. Og ja, den nogen er mig, hvis du undrer dig. Ikke at jeg har grund til at føle nogen former for bitterhed omkring det, for jeg har det lidt som blommen i et æg – man skal bare lige i omdrejninger, you know?

Når vi taler om omdrejninger, så betyder det som regel, at man liiiige skruer blusset lidt ned madlavningsmæssigt. Tager de nemme løsninger og spiser en masse pasta (man skal altid spise en masse pasta, når man skal i omdrejninger). Men bare rolig – jeg har jer, gutter!

Nu til sagen: Jeg elsker tunge gryderetter. Sådan dem der, der har stået og simret i lang tid på komfuret, og som man kigger til ind imellem, mens man sipper til et glas vin (hvilket, bare så I lige er opmærksomme på det, er decideret påkrævet, når man allerede har åbnet en flaske til at komme i sovsen). Den her er lidt én af dem – bortset fra, at den faktisk ikke har stået og hygget sig en hel dag. Det smager bare sådan.

Aha! En ret hurtig, varm ragout med svampe og vin, siger du?

Ja. Det siger jeg. Og jeg siger også, at man skal servere den sammen med et bjerg af pasta. There’s no turning back now, is there?

Med ønsket om en god torsdag fyldt med gode tilbud, ost (enten vegansk eller ægte) og gode intentioner!

Vegansk svamperagout
Vegansk svamperagout
Vegansk svamperagout

 

Print Recipe
Svamperagout med sorte linser
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 55 minutter
Ventetid 55 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 55 minutter
Ventetid 55 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Varm olivenolie op på en pande ved høj varme og steg svampe, gulerødder, løg, hvidløg og peberfrugt i ca. 25 minutter, indtil de er godt brune og lækre. I know, det er længe, men det er dét værd! Husk at røre ind imellem.
  2. Tilsæt rødvin og lad koge af, ca. 1 minut.
  3. Tilsæt herefter de flåede tomater, sukker, linser, bouillon, laurbærblad, basilikum, salt og et godt skud sort peber.
  4. Lad ragouten koge i 30 minutter, indtil sovsen er helt tyk og linserne er møre. Tilsæt evt. mere væske undervejs, hvis sovsen koger for hurtigt ind.
  5. Sluk for varmen, smag til med salt og peber og kom friskhakket persille på toppen.
  6. Server med pasta, kartoffelmos, ris, eller, eller, eller... Velbekomme!
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial