Aftensmad/ Alle opskrifter

SALATTACOS MED BELUGALINSER OG PEANUTDRESSING

Veganske salattacos med belugalinser og peanutdressing

Hej søndag. Hej Netflix, overspringshandlinger, bløde dyner og søde veninder.

Og hej salattacos med belugalinser og verdens (ja, jeg siger verdens) bedste peanutdressing.

Verdens bedste søndagsmad: fedtet, salt, sødt, billigt og delevenligt. Og fik jeg nævnt fedtet? Fordi, altså, der ér bare ingen bedre dage at få fedtede fingre på end om søndagen, vel?

Opskriften er en fri fortolkning af Gordom Ramsay’s chili beef lettuce wraps, og uden at pudse min egen glorie alt for meget, så må jeg bare sige, at jeg tror det står 1-0 til plantespiserne! Det smager så vanvittigt godt, at jeg tror jeg vil spise det mindst én gang om ugen, resten af livet. Jeg tog en impulsiv beslutning om at tilføje peanutdressingen (fordi peanut butter ALTID er en god idé), og åh gud… Det kan jeg virkelig ikke anbefale nok, at man gør!

Det er ét af de der måltider, man ALTID har lyst til at spise, uanset om man er på udkig efter nem hverdagsmad, comfort food om søndagen, eller imponerende gæstemad. Den kan det hele, og det er den slags, der kan give mig en lille tåre i øjenkrogen, selvom jeg ellers normalt har svært til tårer (altså medmindre jeg ser royale bryllupper. Eller de der haveprogrammer, hvor nogen kommer hjem og ser, at de har fået en ny have. Men ellers).

Og det bedste er, at du kan sagtens kan nå at spise det til aftensmad i aften og samtidig nå at se 3 film, læse 5 blogs og drikke 7 kopper kaffe inden!

Med ønsket om en god søndag fyldt med varme sokker, nyvasket hår og internetshopping!

Veganske salattacos med belugalinser og peanutdressing

Psst…

Hvis du er på udkig efter andre oplagte søndagskandidater, så prøv f.eks.:

Print Recipe
SALATTACOS MED BELUGALINSER OG PEANUTDRESSING
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Instruktioner
Linsefyld
  1. Kog belugalinserne i vand med 1 bouillonterning efter anvisning på pakken og dræn dem godt i en sigte.
  2. Varm lidt olivenolie op på en pande ved middel til høj varme. Steg finthakket løg, hvidløg, frisk ingefær og chili sammen med 1 spsk sukker og en lille smule salt, ca. 2 minutter.
  3. Tilsæt de kogte linser til panden sammen med 1 spsk soya og steg lidt videre.
  4. Til sidst tilsættes saft og skal fra 1 lime sammen med hakket forårsløg. Rør rundt og lad varme igennem, ca. 30 sekunder, og sluk herefter for varmen.
Peanutdressing
  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Det vil i starten virke helt umuligt at få peanut butter rørt ud, men bare bliv ved med at røre, indtil det får en behagelig konsistens. Tilsæt evt. lidt lunkent vand for at justere.
Servering
  1. Læg vaskede, tørrede romainesalatblade klar og fyld dem med skefulde af linsefyldet. Top med generøse mængder peanutdressing og evt. lidt koriander på toppen, hvis du kan lide det. Velbekomme!
Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial