AftensmadAlle opskrifter

RØD LINSECURRY

Stærk, cremet og fløjlsblød linsecurry incoming! På med spisebukserne and let’s go go go!

Rød linsecurry

November er måske min yndlingsmåned af alle måneder. Dagene er korte, luften er klar og mild og himlen har den der helt særlige farve, der kun findes i november (er det kun mig, der kan se det?). Jeg har, når alt kommer til alt, aldrig været en sommerpige og eftersom jeg er ret doven af natur, passer det mig glimrende med en årstid, der skriger på, at man bliver indendøre, tænder stearinlys og ser julefilm, mens man spiser sig vintertyk.

Og apropos vintertyk, så er der ikke rigtigt noget, jeg hellere vil spise mig tyk i, end den her opskrift. En opskrift der har fulgt mig så længe, at det virkelig er en skændsel, at den ikke har fundet vej til bloggen endnu. Men nu, venner! Nu har jeg endelig forsøgt at lave en fremgangsmåde and you’re gonna be stoked!

Jeg tror faktisk, at rød linsecurry er den eneste opskrift, jeg laver hver eneste uge. Why?

Fordi rød linsecurry har alle de kvaliteter, jeg godt kan lide ved mad (og mænd):

  • Den er stærk, men alligevel sød

  • Den smager fantastisk på førstedagen, men er endnu bedre i dagene efter

  • Den er vanvittig nem at have med at gøre og nærmest umulig at ødelægge

  • Den er absolut fryservenlig

Vegansk linsecurry

Hver gang, jeg spørger Altanfyr, hvad han gerne vil have at spise, svarer han, at han gerne vil have rød linsecurry.  Jeg har sågar ved flere lejligheder lavet en stor gryde til ham, hvis jeg har skulle hjem til Århus i nogle dage (I know – Bree fra Desperate Housewives har ringet, hun vil gerne have sit liv tilbage), og den er absolut egnet til mænd, der er alene hjemme. De kan helt selv finde ud af at varme den op, og hvis de ikke kan koge ris, så kan de bare nøjes med at spise brød til.

Jeg elsker den både varm og kold og jeg fyrer den altid af med den helt store toppingfest. Ind imellem spiser jeg den faktisk også på rugbrød dagen efter, som sådan et slags spicy smørepålæg… Men jeg er jo heller ikke til at styre på ti tønder land.

Med ønsket om en god mandag fyldt med gode venner, tilbud på pebernødder og gulvvarme på badeværelset!

Rød linsecurry

Psst…

Hvis du er på udkig efter andre vinterretter, så prøv:

Print Recipe
Rød linsecurry
Linsecurry er en meget alsidig ret, og der findes ikke rigtigt nogle regler, når det kommer til krydderier. Basen er den røde karrypasta, og derfra kan du tilsætte, hvad du kan lide. Brug de krydderier jeg har skrevet som guidelines, men vær ikke bange for at udelade noget og tilsætte noget andet. Velbekomme!
Vegansk linsecurry
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 30 minutter
Antal personer
personer
Vegansk linsecurry
Instruktioner
  1. Start med at koge linserne efter anvisning på pakken. De må gerne stadig have lidt bid, for de skal alligevel koge videre senere. Kog dem evt. med en bouillonterning i vandet, så linserne trækker smag allerede nu. Dræn dem i en sigte og stil til side.
  2. Varm olien op i en stor gryde og steg løg og hvidløg ved medium varme i et minuts tid. Tilsæt tomatpasta, karrypasta, sukker og krydderier og rør godt rundt. Lad det stege videre, så alle de lækre smage frigives, men pas på det ikke brænder.
  3. Tilsæt de kogte linser og en dåse kokosmælk til gryden og rør det godt rundt, indtil det hele er godt fordelt. Lad det simre stille under låg i ca. 30 minutter eller længere. Jo længere, jo bedre - og curryen smager kun bedre i dagene efter.
  4. Smag til med masser af salt og smag efter, om den mangler flere krydderier. Det varierer meget, hvad jeg tilsætter til min curry, alt efter hvad jeg lige har lyst til, og der findes nærmest ikke noget, du ikke kan komme i, så prøv dig frem.
  5. Server f.eks. med jasminris, peanuts og mangochutney. Spis og vær glad!
Del denne opskrift

2 kommentarer

  1. Såååå sindssyg lækker opskrift! Lavede den i går og kommer helt sikkert til at lave den igen! Tak for den

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial