Opskrifter/ Vegansk

RØD GRØNTSAGSCURRY MED BROCCOLI, KARTOFLER OG SPINAT

Rød grøntsagscurry

Det er mandag, det er koldt og jeg anbefaler alle at blive indendøre og spise rød grøntsagscurry. Det’ en ordre!

Enhver, der følger med her på domænet ved, at min kærlighed til kokosmælk og karrypasta er lidt som mit forhold til kaffe og chokolade: uendeligt, varmt og ubrydeligt.

Det gode ved curry er, at det er en meget tilgivende ret. Man kan decideret tilsætte nærmest alt til den og den vil stadig ende med at smage godt, alene fordi det har noget med kokosmælk at gøre, hvilket gør det til sådan en ret, jeg ynder at lave, når køleskabet er ved at være tomt og der ligger nogle forladte grøntsager i skuffen, som bliver kede af det, hvis de ikke bliver spist.

Apropos grøntsager, så er det bedste ved hele retten, at den er fyldt med dem i alle farver. Jeg føler mig altid som en sundhedsgudinde, når jeg spiser så mange farver på én gang, fordi jeg har en følelse af, at jeg bliver bombarderet med vitaminer. Det er som om min hjerne siger “DAMN guuurl, you healthy!”, hvilket den så bagefter oversætter til, at jeg er så sund, at jeg godt må spise 3 portioner. Og måske en lille snack.

Hold your horses, for denne curry indeholder både:
– Kartofler
– Broccoli
– Løg
– Spinat
– Røde linser
– Tomater
– Kokosmælk
– Karrypasta
– Chili, gurkemeje, nelliker og kanel

Kan I mærke, hvordan I allerede er blevet vitamin-beriget bare ved at læse om det?!

Jeg synes, at en curry hører sig til på de dage, hvor man ikke rigtig gider noget, andet end at spise. Og de dage har vi vist allesammen. Er det i dag?

Med ønsket om en god mandag fyldt med ingen uforudsete udgifter, den helt rigtige form for regn (I ved dén der, hvor man bliver våd på den gode måde) og ingen kraftige vindstød!



 

Print Recipe
Rød curry med grøntsager
Grøntsagscurry
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Grøntsagscurry
Instruktioner
  1. Varm olien op i en stor gryde og steg de hakkede løg i et par minutter. Tilsæt herefter karrypasta, den halverede chili, gurkemeje, nelliker, laurbærblad og kanelstangen. Rør rundt og lad det stege et par minutter - pas på, at det ikke brænder på.
  2. Tilsæt broccoli, kartofler og de røde linser til gryden og rør rundt. Hæld 5 dl vand ved, skru ned for varmen og lad koge under låg i 25-30 minutter, indtil kartoflerne og linserne er møre. Husk at røre i det undervejs.
  3. Tilsæt den frosne spinat, når kartoflerne er ved at være møre og lad det koge i 5 minutter, indtil spinaten er tøet op. Rør rundt og smag til med salt, peber og evt. ekstra krydderier.
  4. Tilsæt til sidst kokosmælken og lad retten varme igennem. Pas på ikke at lade den begynde at koge, da det godt kan få kokosmælken til at skille. Den skal bare lige nå at være varm og herefter tages af komfuret.
  5. Server, som den er, eller spis med ris til. Velbekomme!
Del denne opskrift

No Comments

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial